Sügisene amps
september 7, 2008Suve lõpp on alati meie kliimas kõige saagirikkam. Seega kasutage võimalikult palju värkeid aiasaaduseid või alternatiivina – käige turul. Tundke lõhnu, proovige pakutavat, küsige päritolu ja kasvatuse kohta. Nautige kauplemist ning kui võimalik, eelistage pigem väiketootjaid, inimesi, kes kasvatanud tooraine hoole ja armastusega. Kindlasti pole see kellelegi uudis, et mida värskem ja kvaliteetsem on tooraine, seda maitsvan ning nauditavam on valmistatud toit. Alljärgnevas supiretseptis on ideaalne võimalus ära kasutada parimaid hooajalisi juurvilju.
Lillkapsa püreesupp
1 keskmine lillkapsapea
2 brokkoliõisikut
1 suurem sibul
jupp porrot (u 15cm)
1 küüslauguküüs
0,5l vett
400ml 10% kohvikoort
soola, valget pipart
peotäis peterselli, oksake tilli
killuke võid
Valmistamine: Tükeldada sibul, porro, osa petersellist ning kuumuta supipotis võiga. Natukese aja pärast lisa küüslauk ning vesi. Kui “puljong” keema hakanud, siis lisada lillkapsa ja brokkoli tükid ning natuke soola. Juurviljade pehmedes, kallata juurde kohvikoor ning alandada temperatuuri. Paari minuti möödudes, lisada maitseroheline ning püreestada saumikseriga segu, maitsestada veel soola ja valge piparaga.
Lisa kommentaar