h1

Sügisene amps

september 7, 2008

Suve lõpp on alati meie kliimas kõige saagirikkam. Seega kasutage võimalikult palju värkeid aiasaaduseid või alternatiivina –  käige turul. Tundke lõhnu, proovige pakutavat, küsige päritolu ja kasvatuse kohta. Nautige kauplemist ning kui võimalik, eelistage pigem väiketootjaid, inimesi, kes kasvatanud tooraine hoole ja armastusega. Kindlasti pole see kellelegi uudis, et mida värskem ja kvaliteetsem on tooraine, seda maitsvan ning nauditavam on valmistatud toit. Alljärgnevas supiretseptis on ideaalne võimalus ära kasutada parimaid hooajalisi juurvilju.

Lillkapsa püreesupp

1 keskmine lillkapsapea

2 brokkoliõisikut

1 suurem sibul

jupp porrot (u 15cm)

1 küüslauguküüs

0,5l vett

400ml 10% kohvikoort

soola, valget pipart

peotäis peterselli, oksake tilli

killuke võid

Valmistamine: Tükeldada sibul, porro, osa petersellist ning kuumuta supipotis võiga. Natukese aja pärast lisa küüslauk ning vesi. Kui “puljong” keema hakanud, siis lisada lillkapsa ja brokkoli tükid ning natuke soola. Juurviljade pehmedes, kallata juurde kohvikoor ning alandada temperatuuri. Paari minuti möödudes, lisada maitseroheline ning püreestada saumikseriga segu, maitsestada veel soola ja valge piparaga.

Lisa kommentaar